20 October, 2012

Latest Project: Dessert Buffet Part II

As promised, this is the final dessert buffet for a party on 20th Oct 2012.. semuanya hasil sentuhan OS without any help from a party planner.. tak hire party planner langsung coz rasanya boleh buat sendiri.. few tips untuk jimatkan kos bila set up dessert buffet:


Decoration


  1. Plan betul2 apa decoration yang kita nak letak - mesti eye catching
  2. Mesti kena dengan theme or theme colour
  3. Cari satu ruang untuk letak buffet, kalau boleh yang ada dinding kat belakang, senang nak gantung banner or bunting or posters. Banner/bunting/posters can act as the centre of the dessert buffet
  4. Kalau tak nak spend too much $$$ on printing labels, cupcake toppers or banner, boleh guna coloured paper dan create corak atas paper - ataupun create letters untuk nama birthday boy/girl. Boleh juga lekatkan huruf2 dari majalah lama... all you need is a little creativity/imagination.
OS punya decoration kat bawah ni, kosnya dalam RM20.. cuma untuk cupcake toppers tu, OS baru beli scallop punch yang harganya ialah RM79.90.. tapi ok la sebab next time boleh guna lagi. Rasanya ada bloggers yang sediakan perkhidmatan punch kan untuk kita cupcake toppers. Kos tak berapa pasti pulak.

DIY banner/bunting tak perlu perfect. cukup untuk tarik perhatian.. lagipun guests takkan check satu2 decoration party hahaha.

OS buat 4 je bunga kertas tisu tapi dah cukup bagi impact untuk deco party.

Theme Colour untuk party OS is pink/yellow


No comments:

Post a Comment