09 August, 2012

My Favourite Home Furnishing Store - SSF

Berapa banyak 'my favourite store' daaaa.... hahaha.. well nama pun pompuan.. rasanya semua kedai kat Malaysia ni favourite kita lah!

{ almari yang sangat glam }


{ kain untuk curtain memang cantik kat sini... was thinking to create noticeboard using the kain above (brown+blue) }

nice..


{ adakah ini bakal jadi dresser rumah baru nanti? errmmhhh.. keep looking.. }


{ sesuai untuk bilik anak perempuan }




{ one of the choices for bedside table - refer to moodboard }

  
{ hitam pun cantik jugak.. }


{ oh wow.. kinda look exactly the same with what i have planned.. ok checked! - moodboard }


{ simple but ada style }


{ checked! for Sofea's room - moodboard }










Actually ada banyak lagi barang kat SSF ni.. pusing2 2 jam pun tak cukup.. memang best datang sini, untuk shopping or window shopping

5 comments:

  1. tak pernah lagi pergi SSF ni..ok ke barang2 nya? harganya plak camne??

    ReplyDelete
    Replies
    1. SSF ni besar.. gambar2 kt atas ssf puchong, ada 3 tingkt so boleh imagine barangnya mmg byk.. utk harga, ada barang yg mampu dibeli dan ada jugak perabot yg agak tinggi harganya tp sebab semua prabotnya takde kat kedai lain dan design lagi cantik so kalau beli satu prabot yg kita betul2 nak mmg berbaloi.. kalau nk harga murah sikit leh jadi member ssf.. (dah mcm staff ssf pulak hahaha) kalau boleh zoom gambar2 kt atas maybe leh nampak tag harga tu

      Delete
    2. SSF ni besar.. gambar2 kt atas ssf puchong, ada 3 tingkt so boleh imagine barangnya mmg byk.. utk harga, ada barang yg mampu dibeli dan ada jugak perabot yg agak tinggi harganya tp sebab semua prabotnya takde kat kedai lain dan design lagi cantik so kalau beli satu prabot yg kita betul2 nak mmg berbaloi.. kalau nk harga murah sikit leh jadi member ssf.. (dah mcm staff ssf pulak hahaha) kalau boleh zoom gambar2 kt atas maybe leh nampak tag harga tu

      Delete
    3. mm mcm menarik bunyi nyer...nak kena melawat gak ni...biasa tengok dari luar jer..x pernah masuk pun..ingatkan banyak jenis2 bunga jer..upanya perabot pun ada..

      Delete
  2. Anonymous15.8.12

    owh tak penah pegi ssf. lalu kat puchong tu tgk je. sbb kedai nyer kat tingkat atas kan. hehehe maybe bleh pegi sbb nak cari pasu bunga beso nie :)


    reen

    ronaronirumahkami

    ReplyDelete