12 December, 2012

Look What I Found on Pinterest Today!

Pinterest again?? haha.. jangan marah. As i said in FB, dah jadi agak obsessed dengan Pinterest.. jom tengok apa yang OS jumpa kat Pinterest today.. yang the first picture below memang sangat kreatif.. tak terfikir nak buat macam ni kan? padahal paper bag memang bersepah-sepah especially yang jarang nak jumpa.. (paper bag from overseas)



Frame shopping bags as closet art!





Yang kat bawah ni pulak macam-macam jenis tray untuk hiasan - OS memang dah plan nak letak tray kat atas coffee table, pastu letak coffee table books. Coffee table book ni biasanya sangat mahal dan kebanyakkannya cecah ratus2 tapi OS banyak beli masa Big Bad Wolf sale - murah gile.. satu coffee table book dalam RM30-RM40 pun boleh dapat. Kalau rasa mahal sangat, letak je lah buku apa2 yer.. asalkan ada something kat atas table tu dan tetamu boleh  belek-belek buku sambil tunggu tuan rumah hidang air..

Boleh jugak letak accessories and jewellery atas tray yang cantik macam silver tray ke, glass tray ke.. perfumes pun nampak lagi cantik kalau susun atas tray yang cantik.







9 comments:

  1. hai.. saya follower baru.. hehee..

    coffee table? hurrmmm.. kat rumah saya letak kat tepi dinding jer.. tak boleh letak depan tv sebab selalu baring biler tgk tv.. huhuhu.. tapi idea dalam pic kat atas sangat best..!! macam last picture, tak penah terpikir pulak leh letak accessory mcm jam tgn dalam pinggan kan? nampak kemas dan tersusun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam eza! Thanks sudi dtg ke blog saya yg sgt simple ni..
      Haha.. adatla tu tido baring depan tv.. rumah saya sekarang pun mcm tu.. cuma bertekad nak hias cantik2 kat rumah baru nanti.. dan rule no. 1 kat umah baru nanti ialah 'dilarang tido dpn tv'.. haha..

      Delete
    2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. I have those coffee table tray. bought at SSF during sale early this year i guess. lepas tu, husband pegi letak kat dapur hoke pasal die rimas sbb benda tu atas coffee table. hancusss harapan ku. tp melihat kepada gambar2 tersebut, harus i nk letak balik kat depan :) hehehe thanks for sharing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no prob reen.. send me the photo kalau dah letak kat depan balik ya? hehe :)

      Delete
  3. wow kreatif nyer..suke suke..:D

    ReplyDelete
  4. waa..boleh dapat idea dari sini..tq

    ReplyDelete
  5. Hello Admin!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete