11 November, 2012

Minor Makeover - Kecacatan Pelan Rumah :)

Masa mula-mula dapat pelan rumah tahun lepas, dah macam-macam yang kami fikirkan, especially bahagian ruang makan dengan dapur serta bilik air bawah disebelah bilik tetamu. Ada sikit kecacatan la yang kami rasa macam boleh affect selera makan para tetamu nanti..

Masalah 1: pintu bilik air terletak sebelah dining area yang mana kalau ada orang tengah 'menjalankan bisnes' kat dalam toilet, kemungkinan besar tetamu or sesiapa yang sedang menjamu selera akan terkena tempias bau toilet.. yuckss.. dan jugak bila fikirkan bunyi org flush toilet masa tengah makan, mesti rasa terganggu kan?

Penyelesaian: kami ada 2 pilihan untuk masalah 1 - either pindahkan pintu toilet ke dalam bilik tetamu ATAU bina dinding untuk cover sikit bahagian toilet tu.

Masalah 2: dinding bahagian dining area tu terlalu pendek sebab ada patio kat sliding door dining area.

Penyelesaian: kami ada 2 pilihan jugak untuk masalah 2 - either pindahkan sliding door ke patio dan ambik sebahagian ruang patio jadi dining area, ATAU bina dinding untuk panjangkan dinding sebelah dining area tu.

Ah ha.. since kos paling murah dan solution paling efficient (boleh solve dua-dua masalah) ialah dengan menambah dinding kat dining area so, kami dah suruh contractor tambah dinding tu.. kosnya dalam beberapa ratus $$ je.. kalau kami choose solution yang satu lagi tu sure makan beribu beribu $$!

Bahagian pintu toilet yang mengadap dapur tu, insyaAllah akan di letak penghadang yang menarik sikit.
BEFORE

AFTER




{ Pekerja sedang bina dinding tambahan }

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete